Pendulum @ Arena DNB

Arenele Romane, Bucharest

15th June 2019 - 16th June 2019 12:00 am

Pendulum este formația australian-britanică fondată în 2002 de către Rob Swire (Knife Party), Gareth McGrillen (Knife Party) și Paul Harding, care au fascinat planeta timp de 10 ani prin propriile mix-uri de hardmetal cu electronic music, dezvoltând și acoperind în timp genuri diversificate. Rob și Gareth erau pe atunci membri ai trupei de metal Xygen, pasionați totodată de producția electronică, iar după ce s-au inspirat din gig-urile drumandbass ale lui Mesiah (Konflict), cei doi au fondat Pendulum împreună cu Paul Harding, dj veteran de dnb în acea vreme. După ce s-au mutat în Marea Britanie, trupa lansează prima lor piesă “Vault” (2003) cu care încep să capteze atenția publicului. În același an urmează alte două release-uri “Spiral” și “Ulterior Motive“, ce au făcut ca albumul lor de debut, “Hold Your Colour” (2005) să ajungă în topuri și să fie desemnat Golden Album în Australia.

În 2006, formația îi va cunoaște pe Ben Mount ca MC, Peredur ap Gwynedd la chitară și Paul Kodish la tobe, cei șase urmând să lanseze în 2008 cel de-al doilea album “In Silico“. Cu toate că acesta conținea mai multe elemente rock față de albumul lor de debut, “In Silico” a ajuns pe locul 2 în UK Albums Chart și pe 16 în Billboard’s Top Electronic Albums. Cum deja febra Pendulum se extinsese în întreaga lume, băieții anunță o serie de turnee pentru noul album din 2010, “Immersion” cu release-urile memorabile “Watercolour“, “Witchcraft” și “The Island“, care ulterior au adunat o colecție impresionantă de remix-uri de la TiestoDJ Fresh și deadmau5.

Un an mai târziu. Rob Swire și prietenul său Gareth McGrillen anunță că un nou proiect a luat viață, dar care nu avea nici o legătura cu Pendulum, conținând genuri EDM. Astfel apare Knife Party, proiect ce devine prioritar pentru Swire.

În 2012 acesta mai anunță că nici show-uri live cu Pendulum nu vor mai fi, iar planurile pentru un nou album în 2013 au căzut. Astfel începe perioada de dj set-uri ale lui Paul “El Hornet” Harding împreună cu  Verse, ținând publicul în suspans pentru un album nou și noi materiale precum și numele trupei care a fost odata.

Paul “El Hornet” Harding va veni împreună cu MC Verse la Arenele Romane pe 23 octombrie, unde vor ține un show ca în vremurile bune, în memoria unei trupe ce a rămas legendă pentru scena electronică actuală. Ne dorim ca dj set-ul lui Paul să conțină toate piesele de debut ale trupei, căci atmosfera va fi cu siguranță electrizantă indiferent de cine va fi acolo sus pe scenă.

Arenele Romane, Bucharest