Launmomentdat in parc 2018

Festivalul “Launmomentdat în parc” va reveni în Parcul Poporului în perioada 8-10 iunie 2018. Programul va fi bogat în concerte, ateliere, expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film și tehnologie între orele 12:00  și 23:00. Intrarea va fi liberă.

Launmomentdat în parc se află la ediția a treia și reunește nume sonore internaționale și naționale pe trei scene de concert – scena Amazon, Safari și Tropical. Sub umbrela generoasă a muzicii electronice, evenimentul adăpostește mai multe subgenuri: de la indie pop, synth pop, la electronica, house, disco, techno, reggae, bass și dub.

Scena Amazon (principală) prezintă concerte live din partea unor artiști și trupe internaționale și naționale. Scopul acestei scene este de a promova compoziția artistică locală, alături de artiști internaționali. Programul include atât concerte live cu trupe, cât și concerte electronice cu DJ, jam sessions, DJ sets, colaborări spontane (b2b) și experimente muzicale.

Scena Safari aparține grupului intitulat Dubapest Hifi, fiind primul proiect de soundsystem reggae din Ungaria. Grupul muzical este format din doi selectori – Jahfar și Captain Midnite, împreună cu Babystep la microfon, având un sistem de 20 kilowati. Proiectul îmbină stilurile roots, reggae, dub, stepper și new digital. Selectia lui Jahfar este considerată mai profundă și mai spirituală, cea a lui Midnite este mai dansantă, iar a lui Babystep promovează mesaje despre iubire și pace. Această combinatie oferă un spectru larg asupra muzicii reggae, având ca obiectiv unirea oamenilor prin muzică.

Scena Tropical reunește iubitorii de viniluri. Publicul este invitat să descopere muzică alături de trei invitați speciali Mihu, Silvana & OCVCP. Tot aici, Viniloteca va pregăti colecțiile de plăci pentru vânzare. Conceptul a luat naștere în 2015, fiind rezultatul pasiunii de o viață al timișoreanului Emil Biebel (Fondator Rock ‘n’ Rolla) făță de muzică și plăcile de vinil.

Festivalul Launmomentdat în parc functionează ca o platformă de promovare a tinerilor muzicieni, compozitori, DJ, instrumentiști, fotografi, videografi, artizani, artiști plastici sau multimedia. Primele două ediții au însemnat un real succes, fiind prezente la eveniment peste 3.000 de persoane în 2016, respectiv 5.000 în 2017.

 

Dublă premieră în Timișoara: Omelette și Mud Boulevard la festivalul Launmomentdat în parc

 

Dacă îți plac jocurile de lumină sau costumele pompoase, ai venit unde trebuie. Omelette le are pe toate și susține un concert în premieră în Timișoara, duminică, 10 iunie, în Parcul Poporului.

Omelette propune o simbioză între stilurile anilor 80 și muzica electronică. Concertele lor sunt o inducție de energie, pozitivitate și dans, acompaniată de proiecții video. Trupa are în componența sa pe Dez – vocalist, Alin Zăbrăuțeanu – producător și compozitor, Vali Chincișan – artist vizual. Omelette a luat naștere în 2015, având un album la activ.

 

Trupa timișoreană Mud Boulevard va concerta pentru prima dată în fața unui public, pe scena Launmomentdat în parc, în deschidere pentru Omelette. Muzica lor este un plin de contraste, o revenire la primordial, o mlaștină în care au fost aruncate genuri muzicale diverse, precum electro, dub, synth și rock.

 

Interstellar Funk (Rush Hour)

Tânărul olandez Olf van Elden a lansat proiectul Insterstellar Funk în 2013. Stilul său este considerat nemuritor atât în producție cât și în seturi. Întotdeauna transmite emoții și îndrăznește să amestece sunete noi cu house și techno, chiar și new wave. Cariera sa muzicală a început la Voyage Direct, casa de discuri a lui Tom Trago, prin care a lansat nenumărate EP-uri.

Interstellar Funk contribuie la scena sa natală din Amsterdam, fiind fost rezident al vestitului club Trouw și un membru important al familiei Rush Hour – una din cele mai în vogă case de discuri ale momentului.

Loefah (Swamp81 / DMZ)

Peter Livingston este cel mai cunoscut pentru aliasul său, Loefah, fiind unul din fondatorii muzicii dubstep. Primele lui piese au fost lansate prin vestita casă DMZ, care a avut un rol primordial în aducerea genului în mainstream. Loefah are un stil întunecat și minimal, care folosește linii de bass puternice și vocaluri amenințătoare, inspirând un sentiment de teamă. În 2007, se desparte de muzica dubstep și trece la muzica UK Bass. Astfel, înființează propria casă Swamp81, prin care lansează Addison Groove’s Footcrab și susține frecvent show-uri la Rinse FM.

Esa (Worldwide FM / Dekmantel)

Esa, originar din Africa de Sud și stabilit la Londra, este atât un DJ carismatic cât și un producător talentat. Muzica lui este impresionantă și evoluează constant. Dacă am face o excursie prin catalogul lui de piese, ne putem convinge că are un stil muzical distinct, expansiv, care se folosește de melodii vibrante, ritmice și pozitive.

Esa a jucat un rol foarte important în lansarea proiectului Ata Kak (Awesome Tapes from Africa), fiind căpitanul, dirijorul și producătorul formației. Prin reședința sa la Worldwide FM, Esa împărtășește povești uimitoare despre călătoria sa muzicală, fiind influențat de oameni, tradiții, cultură și istorie.

Festivalul Launmomentdat în parc este locul perfect pentru a descoperi muzică, artă, film, teatru într-un mediu familial. Programul activităților va fi între 12:00 și 23:00, iar intrarea va fi liberă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *