Kevlar [INTERVIW]

12065906_1192403707441824_6347151092641744834_n

Kevlar s-a născut în ’89 la București și activează pe scena drum’n’bass din România de la sfârșitul lui 2007. Produce muzică, dar este și dj. Cu multă perseverență și-a dus pasiunea pentru muzica electronică mai departe, tocmai pe tărâmurile experimentale ale drum’n’bass-ului.

Și-a ales notele cu grijă, fiind influențat profund de sound-ul oferit de  Decoder, Technical Itch și Current Value, evoluând rapid pe scena românească actuală. Kevlar se află printre cei 3 fondatori al label-ului de evenimente Half Organic, înființat în 2010, la Oradea.

Cu timpul, muzica lui a fost transformată și de alte subgen-uri de drum and bass, bazându-se pe Darkstep sau Techstep, urmând să-și păstreze bine locul în scena underground, primul release fiind posibil cu ajutorul celor de la  Darkbox Recordings(Italia). Kevlar și K-Rob colaborează din 2009 la piesa “Immoral” și lucrează la un album ce se anunță a fi tare ”dark”, lansarea lui fiind la începutul primăverii lui 2015.

Având o istorie bazată pe breakcore și ambiental, Kevlar ajută ca îmbinarea lor să aducă un sound ”întunecat și greu”, din care rezultă remix-urile pentru pionierii acestui subgen, Centaspike și Mark Tailor. Curioși, nu ne-am putut abține să ne rezumăm la atât. Așa că, am pregătit pentru voi un mini-interviu cu Kevlar, cu și despre muzică. Ce trebuie făcut după? Vă lăsăm pe voi să decideți dacă am fost sau nu prea din topor.

REC24: Primul contact cu muzica?

Kevlar: Categoric muzica anilor 1998.

R: De ce îți place stilul ambiental?

K: Îmi place soundscape-ul atmosferic, melodios și cald, pentru că este opusul a ceea ce ascult eu de obicei. Plus că, îmbinate, iese ceva clad și rece în același timp.

R: Am înțeles, pe sistemul ”contrastele se atrag”. De ce producție și nu doar mixat?

K: Hmm, producție pentru că m-a interesat personal să fac ceea ce aș vrea să ascult. Bogația sunetelor și variația pe care o poți face e fascinantă. Nu cred că se rezumă la creație sau ceva de genul, e mai mult independentă de piața muzicală. Îmi fac singur acuarelele, pensulele și nuanțele ca să fiu mai exact.

R: Half Organic la Oradea? De ce Oradea și nu București? E un proiect cu mai mulți artiști?

K: Da, suntem un crew de 3 oameni și avem un proiect de evenimente în partea de vest a țării. Avem o legatură personală strânsă, de aceea nu a contat zona unde activăm.

R: Dacă îți amintești primul eveniment al tău sau sentimentul trăit..

K: Ambele. Primul eveniment oficial a fost în Oradea și a fost organizat de Unknown Basics, în 2008, unde am debutat pe scena drum’n’bass. Aveam în urmă oricum adunate, mai multe evenimente mici, de exersare. Sentimentul era că ceva a lipsit întotdeauna sau poate eram doar inconștient de amploarea momentului. Emoții, da, însă mai multă determinare și încredere, fiind cea mai importantă când ești acolo.

R: Erai sigur pe tine, cu toate că ai avut mari emoții. Totuși, știai că o să reușești.

K: Ceva de genul, mi-a fost relativ ușor să învăț să mixez, fără prea multă exersare. Fiecare avem ceva ce învățăm instant, pe când unora le ia ani de zile să  învețe.

39722_148473991834806_4486743_nR: Ce ascultai înainte de dnb? Și ce artiști te-au influențat?

K: Breakcore în general, hardcore și grindcore. Cred că cel mai mult m-au influențat cei de la Current Value și Technical Itch.

R: Cam hardcorist tu așa…Și nouă ne place muzica lor ”dark”.

K: Mereu mi-a plăcut muzica cu frecvețe joase. Oare părinții să fie de vină? Blame them!

R: Deci culoarea preferată este negru?

K: Inchis.(râde)

R: Încotro merge scena drum’n’bass din România?

K: Hmm. Îmi e greu să spun, producatori încă avem, cu evenimentele stăm cam slab, parcă a devenit nepromovat genul acesta, cu toate că ascultătorii lui sunt mulți. De aici știm cu toții care e concluzia.

R: Da,clar! Îți mulțumesc pentru timpul accordat și sa ne auzim, cu drag, la un mix bun.

K: Mulțumesc și eu. Sigur o sa avem unul la Downtown Dj League.

SOUNDCLOUD | FACEBOOK