Deadmau5, Trentemøller și House of Pain este doar o parte din spuma anunțată la Electric Castle 2017!

from to
Event

Având un line-up considerat cu mult peste edițiile trecute, Electric Castle uimește din nou prin diversitatea muzicală și culturală oferită, confirmând astfel urcarea pe scenele castelului a unora dintre cei mai cunoscuți și consacrați artiși ai lumii.

Joel Thomas Zimmerman, aka deadmau5, este un muzician și producător canadian de muzică house, electro house și house progresiv stabilit în Toronto. Melodiile sale au fost incluse în albume compilații ca In Search of Sunrise 6: Ibiza, Tech-Trance-Electro-Madness al MixMag (mixat de deadmau5 însuși), și au fost difuzate inclusiv la emisiunea radio A State of Trance găzduită de Armin van Buuren. Albumul său de debut, Get Scraped, a fost lansat în 2006. Conform revistei de specialitate din lumea DJ-ilor, DJ Magazine, deadmau5 se clasează pe locul 4 și pe același loc în topul celor mai buni DJ ai momentului conform The DJ List, cu șase nominalizări la premiile Grammy.
A colaborat și cu alți DJ-i precum Kaskade, MC Flipside, Rob Swire de la formația Pendulum, și Steve Duda sub numele de BSOD. Este cunoscut pentru capul de șoarece pe care îl poartă în spectacolele sale pe care l-a creat în timp ce învăța să folosească un program de grafică 3D.

Trentemøller este cunoscut pentru muzica sa sofisticată, dar şi pentru spectacolul adevărat cu care îşi răsplăteşte fanii la fiecare întâlnire live. Anders Trentemøller este un artist complex, care şi-a început cariera pe ritmuri indie rock în Copenhaga, iar ulterior s-a dedicat muzicii electronice. A monopolizat ani de-a rândul topurile şi premiile industriei muzicale din Danemarca, unde a câştigat distincţii precum „Artistul anului”, „Producătorul muzical al anului”, dar şi „best live act”. Este muzician de aproape 15 ani, a făcut parte dintr-o trupă rock, pentru ca în 2003 să se facă iubit de fani şi apreciat de cei din branşă după ce a lansat piese la Poker Flat Recordings, label-ul lui Steve Bug. Remixul pentru “What Else Is There”, al lui Royksopp, a fost unul dintre cele mai bine vândute hituri din istoria Beatport şi după ce a început câteva live act-uri alături de DJ Tom, artistul a început să lucreze la primul său album. “The Last Resort”, lansat la Poker Flat Recordings la sfârşitul lui 2006, este o fuziune între minimal techno, dub, ambient şi experiemental. După ce fanii săi au rămas surprinşi de stilul albumului, Anders a declarat într-un interviu că adoră să compună piese care să-i descrie toate stările, aşa cum sunt cele de pe “The Last Resort”.

House of Pain, cunoscuţi pentru îndemnul „Jump around!”, se află în plin turneu aniversar, sărbătoresc 25 de ani de activitate. La Bonţida vin într-o formulă care îi include pe toţi membrii originali ai trupei, respectiv DJ Lethal, Dannyboy şi Everlast. Va fi un show ce combină hip-hop şi rock, în care electricii vor putea asculta cele mai cunoscute hituri, atât din repertoriul House of Pain, cât şi dintre cele care au marcat cariera solo a lui Everlast. House of Pain este o trupă irlandezo-americană de muzică hip hop ce a lansat trei albume în anii ’90 înainte ca liderul formației Everlast să părăsească grupul pentru a-și începe o carieră solo. Numele trupei face referire la romanul lui H.G. Wells Insula doctorului Moreau, referință pe care formația o va duce mai departe odată cu denumirea “He Who Breaks the Law” a turneului lor din 2011. Grupul este cel mai cunoscut pentru hit singleul din 1992 “Jump Around” care a atins locul 3 în SUA, locul 6 în Irlanda și locul 8 în Regatul Unit. Trupa s-a destrămat în 1996 dar s-a reunit în 2010 tot sub numele de House of Pain după ce, între timp, cei trei membrii au făcut parte din supergrupul La Coka Nostra.

Lista de artiști confirmați până acum la Electric Castle 2017  cuprinde: alt-J, Moderat, Nero, Noisia, Architects, A-Track, Dixon, DJSneak, Âme Live, Soom T, Metrik, Etherwood, Crazy P Soundsystem – mai este completată de alți 21 de artiști: Maceo Plex, Eats Everything, Cassy, Claptone, Atari Teenage Riot, Tommy Cash, Fanfara Ciocârlia, S.P.Y., Troyboi, Beardyman & The Masters of Distraction, Punnay Masssif, Coma, Luna Amara, MJ Cole, Flic Flac, Zwette, Kornel Kovacs, Reggae Roast, Kenny Ken și King Jammy. Line-up-ul va fi completat de noi nume ce vor fi anunțate peste doar câteva săptămâni, ediția din acest an prefigurându-se a fi una a recordurilor atât din punct de vedere muzical, cât și ca spații, organizare și logistică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment